Get Adobe Flash player

Activitat cultural

Primera Tertúlia per WhatsApp

«EL CONFINAMENT»

El dia quatre de maig vàrem celebrar la primera tertúlia per WhatsApp de la nostra història, decidírem fer-la com una experiència nova, forçada per les circumstàncies i amb la incògnita de com seria el resultat final d’aquesta aventura. Però, com agosarats que som, ens llançàrem a la piscina i férem la convocatòria en el nostre butlletí.
Quan la preparàvem, dubtàvem si les participacions havien de ser en forma de xat escrit o amb missatge de veu, finalment decidírem donar llibertat als participants perquè ho fessin de la manera que les resultés més còmode, indicant que procuressin no fer intervencions massa extenses per donar més agilitat a la tertúlia, finalment tots es decidiren per la modalitat de missatge de veu,
Després d’una petita introducció per part del president de l’Aplec, començàrem a parlar de les nostres experiències durant «EL CONFINAMENT».
En total es produïren cent vuitanta-vuit intervencions, durant les quals es varen anar relatant les diferents experiències viscudes per cada un de nosaltres i es varen fer paleses les ganes de retrobament que tots nosaltres tenim.
Pel que fa a les experiències, com us podeu suposar i amb algunes petites excepcions, la gran majoria són extrapolables a la generalitat llevat dels nostres companys Ramon i Teresa que varen tenir la desgràcia de ser infectats pel coronavirus, però que afortunadament tots dos han superat la malaltia i estan pràcticament recuperats.
Malgrat afirmar la majoria que l’experiència del confinament no ha estat gens agradable, ja que estar dos mesos tancats a ca nostra no agrada a ningú, la sensació general és que no es pot dir que hagi estat traumàtica i la majoria de nosaltres ha trobat alternatives més o menys enginyoses per passar-la el millor possible.
Tots nosaltres hem trobat la manera de passar el temps de la forma més productiva possible, segons les capacitats i habilitats de cadascun, fins i tot alguns hem descobert perícies que nosaltres mateixos desconeixíem.
Els que teníem grups de treball o de conversa, xats familiars o d’amics, els hem utilitzats més que mai, i els que no els teníem els hem creat o ens han afegit. Molts de nosaltres hem descobert coses noves, assumptes que teníem pendents o objectes que teníem oblidats.
La majoria de nosaltres hem intentat aferrar-nos a l’esperança, a treure conclusions positives i analitzar els possibles errors per intentar no repetir-los en el futur.
S’ha de dir que la tecnologia ens ha ajudat molt a l’hora d’enganar el confinament, els que no sabíem com fer-ho, ara ens hem convertit en experts en comunicacions audiovisuals i som capaços d’organitzar videoconferències i reunions virtuals. Altres han fet màsters en multitud de matèries, costura, cuina, forneria, pintura, fusteria, restauració, jardineria, etc., etc., etc.
I, com dèiem abans, aquest confinament també ha facilitat que ens comuniquéssim, primer amb la gent més propera, després amb els grups amb qui fem feina, però també jo crec que hi ha moments que ens hem trobat amb nosaltres mateixos, cadascú ha mirat un poc enrere i ha començat a mirar les fotos i els records que teníem oblidats, a pensar un poc amb la nostra trajectòria, amb les relacions amb la família, amb els amics i això, jo crec, ha fet que ens assentem més en el present i mirem el futur immediat amb optimisme, amb la seguretat que també superarem adequadament aquesta nova etapa de la nostra vida.

 


 

 

CONFIRMAT L’AJORNAMENT

Les circumstàncies NO ens ho han permès, haurem d’esperar per estrenar “Sons del Barri” a que escampi el virus i negociar noves dates amb la direcció del teatre. JA US ANIREM INFORMANT!

 


 

 

L’Aplec de Teatre assaja de nou!

Amb la lectura escenificada de “Melodia de Saxo” de Joan Goasp, l’Aplec de Teatre va culminar el seu primer projecte interpretatiu que havia començat a gestar-se a la tardor del 2011 i que, després de múltiples plantejaments, ajornaments i dificultats, vàrem aconseguir dur-ho a terme. Semblava una obra desconcertant (així la defineix el seu creador), un monòleg a cinc veus que esdevé finalment una anàlisi cuidada del fet teatral, més o menys dins del corrent del teatre de l’absurd.

La vàrem estrenar al Centre Parroquial Sant Alonso de Palma el mes de desembre del 2014. El mes d’abril del 2015 la representàrem al Centre Parroquial de Santa Eugènia i el setembre del 2018 al Teatre de Bunyola.

El desembre del 2016, vàrem representar, altra vegada al Teatre de Bunyola, “Sopar d’aniversari“, una versió lliure de “Dinner for one“, de l’autor britànic Lauri Wylie. Un Sketch de curta durada en el qual una vella dama anglesa i el seu majordom posen en escena un sopar amb motiu de la celebració del 90 aniversari de la senyora.

Ara, si les circumstàncies ens ho permeten, tornarem al Teatre de Bunyola per estrenar “Sons del Barri“,  la conversió del Tango en escena. Teníem previst fer-ho el mes de maig, però el més probable és que haguem de negociar noves dates amb la direcció del teatre. JA US ANIREM INFORMANT!

 


 

 

Aplec de Teatre

Nou projecte!

Després de l’enriquidora experiència de la nostra primera obra de teatre (en versió lectura escenificada): “Melodia de Saxo” de Joan Guasp, ens hem animat a enllestir un nou projecte, aquesta vegada representat.

Es tracta d’una adaptació de lletres de tango reconvertides en obra costumista pel nostre company Jaume Fuster. Es titula “Els sons del barri” i ara treballam per estrenar-la en un futur pròxim. Ja us anirem informant!

Publicat el 29 d’agost de 2016.

 

Activitat: octubre de 2016

Dia: 09 d’octubre de 2016, diumenge.

Lloc: Pendent de programació

Hora: 

Transport: 

Dinar: 

IMPRESCINDIBLE CONFIRMAR L’ASSISTÈNCIA ABANS DEL DIA 

 

 

 

 

 

 
març 2024
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« jul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031