Get Adobe Flash player

Agenda

Reunió de Junta directiva de l’Aplec Scout – Setembre 2020

 

REUNIÓ DE JUNTA DIRECTIVA

Dia: 14 de setembre de 2020, dilluns.

Lloc: Seu de l’Aplec Scout, Carrer Seminari, 4 de Palma (Mallorca-Illes Balears).

Hora: 20.00

Butlletí Noves núm. 300

Correspon al mes de juny del 2020.

Amb aquest butlletí abastem trenta anys de notícies i entreteniment que, ininterrompudament, han anat evolucionant al llarg del seu recorregut fins a aconseguir el format actual, tot gràcies a un equip humà que s’ha anat consolidant en els darrers anys per intentar dur endavant un mitjà de comunicació digne i atractiu.

 

 

 

CONFIRMAT L’AJORNAMENT

Les circumstàncies NO ens ho han permès, haurem d’esperar per estrenar “Sons del Barri” a que escampi el virus i negociar noves dates amb la direcció del teatre. JA US ANIREM INFORMANT!

 


 

 

L’Aplec de Teatre assaja de nou!

Amb la lectura escenificada de “Melodia de Saxo” de Joan Goasp, l’Aplec de Teatre va culminar el seu primer projecte interpretatiu que havia començat a gestar-se a la tardor del 2011 i que, després de múltiples plantejaments, ajornaments i dificultats, vàrem aconseguir dur-ho a terme. Semblava una obra desconcertant (així la defineix el seu creador), un monòleg a cinc veus que esdevé finalment una anàlisi cuidada del fet teatral, més o menys dins del corrent del teatre de l’absurd.

La vàrem estrenar al Centre Parroquial Sant Alonso de Palma el mes de desembre del 2014. El mes d’abril del 2015 la representàrem al Centre Parroquial de Santa Eugènia i el setembre del 2018 al Teatre de Bunyola.

El desembre del 2016, vàrem representar, altra vegada al Teatre de Bunyola, “Sopar d’aniversari“, una versió lliure de “Dinner for one“, de l’autor britànic Lauri Wylie. Un Sketch de curta durada en el qual una vella dama anglesa i el seu majordom posen en escena un sopar amb motiu de la celebració del 90 aniversari de la senyora.

Ara, si les circumstàncies ens ho permeten, tornarem al Teatre de Bunyola per estrenar “Sons del Barri“,  la conversió del Tango en escena. Teníem previst fer-ho el mes de maig, però el més probable és que haguem de negociar noves dates amb la direcció del teatre. JA US ANIREM INFORMANT!

 


 

 

Aplec de Teatre

Nou projecte!

Després de l’enriquidora experiència de la nostra primera obra de teatre (en versió lectura escenificada): “Melodia de Saxo” de Joan Guasp, ens hem animat a enllestir un nou projecte, aquesta vegada representat.

Es tracta d’una adaptació de lletres de tango reconvertides en obra costumista pel nostre company Jaume Fuster. Es titula “Els sons del barri” i ara treballam per estrenar-la en un futur pròxim. Ja us anirem informant!

Publicat el 29 d’agost de 2016.

 

L’Aplec Scout al setmanari BRISAS

60 anys del MEGM 

Al Camp Sant Jordi del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, amb motiu del seu 60è aniversari, el setmanari BRISAS ens va dedicar un reportatge a l’Aplec Scout.

 

 

Publicat el 18 de juny de 2016.

Reunió Junta: octubre de 2016

Dia: 12 d’octubre de 2016.

Lloc: Seu de l’Aplec Scout, Carrer Seminari, 4 de Palma.

Hora: 20.10

Activitat: octubre de 2016

Dia: 09 d’octubre de 2016, diumenge.

Lloc: Pendent de programació

Hora: 

Transport: 

Dinar: 

IMPRESCINDIBLE CONFIRMAR L’ASSISTÈNCIA ABANS DEL DIA 

 

 

 

 

 

Sopar tertúlia: octubre de 2016

Dia: 03 d’octubre de 2016, dilluns.

Lloc: Centre de Cultura CAN ALCOVER,  carrer de Sant Alonso, núm. 24 de Palma (Illes Balears).

Hora: 2o.30.

Tema: Per determinar.

Convidat:

CONFIRMAR ASSISTÈNCIA ABANS DEL

Preu: 12 euros.

 

 

Recuperació per l’Aplec de la Oració a la Verge de Biniatzar

Verge de Biniatzar (Mare de Déu dels escoltes mallorquins)

A la finca escolta de Sa Torrentera (Sencelles), hi ha un espai de serenor presidit per una capelleta monòlit dedicada a la Verge de Biniatzar, Mare de Déu dels escoltes i guies de Mallorca que vetla per tots nosaltres.

Aquesta imatge no sempre ha estat situada en aquest lloc, originàriament s’erigia a la possessió de Biniatzar (Bunyola) i es va construir durant el festeig del Camp Sant Jordi celebrat els dies 22 i 23 d’abril del 1961.

El monòlit el varen aixecar els integrants de la Colla Weyler del Clan Pius XII i el baix relleu en pedra el va realitzar el prestigiós escultor manacorí Mateu Forteza en el seu taller del popular barri palmesà de la Calatrava. L’escultura representa a la Verge Maria coronada d’estels acollint a un al·lot escolta, envoltats per la flor de llis i la inscripció “pregau per nosaltres”.

Amb motiu d’aquesta efemèride, l’escriptor català Josep Maria Palau i Camps, establert a Mallorca i espòs de la propietaria de la finca de Biniatzar (on es varen realitzar moltes trobades i campaments escoltes), va escriure una Oració a la Verge de Biniatzar, Mare de Déu dels Escoltes (1961).

 

Oració a la Verge de Biniatzar

Mare de Déu dels Escoltes

Autor: Josep Mª Palau i Camps (1961)

 

La ruta és dura, Senyora,

més a un bell fi ens durà

si us tenim per protectora

Verge de Biniatzar.

 

Verge santa, fetillera,

que estau costat del camí,

Actualment la imatge, que originàriament s’erigia a la possessió de Biniatzar (Bunyola), vetlla per tots els escoltes i les guies de la nostra illa a la finca escolta de Sa Torrentera (Sencelles).

senyalau-nos la drecera

amb un brot de romaní.

I serà més lleu, Senyora

el nostre peregrinar

si us tenim per protectora

Verge de Biniatzar.

 

Feu-nos lliures, com l’ocella

o com l’aigua del torrent,

i feu purs, com llum d’estrella,

nostre cos i pensament.

I ens serà més trescadora

la ruta que du al demà

si us tenim per protectora

Verge de Biniatzar.

 

Dels Al·lots i de les Guies,

de Daines i Llobatons,

feu més segures les vies,

eixamplau els horitzons.

I donau-nos per penyora

amor de germà a germà.

Siau nostra protectora

Verge de Biniatzar.  

 

La ruta és dura, Senyora,

més a un bell fi ens durà

si us tenim per protectora

Verge de Biniatzar.

 

 

 

 
març 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031