Get Adobe Flash player

L’escoltisme adult, altra manera de fer servei.

La dita: “escolta avui, escolta sempre”, cobra sentit en les associacions d’escoltisme adult d’arreu del món. No hi ha cap dubte que és una forma diferent de compromís, ja que cadascú decideix el seu grau de responsabilitat i implicació i el temps que vol destinar a les activitats de l’associació. La relació entre els seus membres és a través de les activitats que programa, puntualment o periòdicament.

L’exercici actiu i responsable dels valors i objectius inculcats per Baden Powell segueix motivant als qui, una vegada acabada la seva responsabilitat educadora, perllonguen la seva pertinença en associacions que els mantenen actius més enllà de les activitats organitzades expressament per als al·lots, les al·lotes i els joves.

És cert que el “Mètode Scout” va ser creat per B. P. per a la formació d’infants i joves, però les petjades que deixen aquestes vivències, sens dubte queden gravades en el caràcter de les persones que, directament o indirectament, hem tengut la sort de gaudir-les.

La recepta dels “set elements”: La Llei escolta i la seva promesa, aprendre fent-ho, els petits grups, el marc simbòlic, el progrés personal, la interacció amb la natura i l’exemple dels més grans envers els més petits, no pot ser obviada ni substituïda, perquè si cadascun de nosaltres —com a adults— va al seu lliure albir, podant i fent empelts al nostre arbre de roure, arribarà un moment que la nostra herència a les generacions futures, seguirà dient-se “Escoltisme” per a alguns, però sols serà un llunyà esbós de la seva essència.

 
març 2020
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« ago    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031